ca
93 170 81 74
The perfect sEnse
Demana cita Test en línia
Orto – k: les lents de contacte nocturnes per a veure bé durant el dia

Foto de Ketut Subiyanto en Pexels

Orto – k: les lents de contacte nocturnes per a veure bé durant el dia

Molta gent vol operar-se de cirurgia refractiva i no ho fa perquè no són aptes per a la intervenció, o perquè no s’atreveixen per por. La ortoqueratologia(també coneguda com orto-k) resulta una tècnica molt interessant per a aquesta mena de persones/pacients. Veure bé durant el dia sense portar ulleres ni lents de contacte avui dia és possible gràcies a la orto-k.

Veure bé durant el dia sense usar ulleres ni lents de contacte

La ortoqueratologia és un tractament que consisteix en fer servir unes lents de contacte amb un disseny especial mentre es dorm. Les lents de orto-k modelen la còrnia durant la nit de tal forma que redueixen les diòptries aconseguint que, en retirar les lents de contacte al matí, l’usuari tingui una bona visió durant tot el dia sense la necessitat d’usar ulleres o lents de contacte. Això converteix a les lents de orto-k en la millor opció, a més de per a aquelles persones que no vulguin o no puguin operar-se, per als qui no tolerin bé les lents de contacte durant el dia, per a qui treballi moltes hores davant de l’ordinador, en llocs amb condicions ambientals desfavorables com a aire condicionat o calefacció, per als qui treballin en ambient amb pols, o també per a aquells esportistes als quals portar ulleres o lents de contacte suposi un risc.

A diferència de la cirurgia refractiva, la orto-k és un tractament reversible. Això vol dir que quan es deixa de dormir amb les lents, la còrnia recupera la seva forma i les diòptries tornen a sortir.

Les limitacions de la ortoqueratologia son la quantitat de diòptries a corregir i dependrà de la morfologia corneal de cada pacient. En termes generals podem dir que la orto-k pot tractar fàcilment fins a 5 diòptries de miopia (encara que si les característiques del pacient ho permeten es poden arribar a corregir fins a 7 o 8 diòptries), fins a 4 diòptries de hipermetropia i en casos d’astigmatisme fins a 4 diòptries.

Fer servir lents d’orto-k és totalment segur, les seves contraindicacions són les mateixes que les que poden tenir les lents de contacte convencionals, només és necessari seguir les indicacions de cura i d’higiene que el professional de la salut indiqui.

orto-k en el deporte

Foto de Emily Rose a Pexels

No es tracta de cap tractament innovador ja que és una tècnica que va néixer en la dècada dels 60. Des dels anys 90 fins a l’actualitat, gràcies als nous materials que s’han anat desenvolupant cada vegada més permeables a l’oxigen, l’orto-k s’ha convertit en una tècnica segura i que a poc a poc ha anat guanyant popularitat.

Orto-k i control de la miopia

A més de tot l’esmentat, un dels grans avantatges que ofereix l’orto-k és el control de la miopia en nens i adolescents. Nombrosos estudis científics han demostrat que l’orto-k és un dels pocs mètodes que relanteixen la progressió miòpica. Així mateix, resulta molt pràctic perquè els nens gaudeixin sense els inconvenients de les ulleres o de les lents de contacte d’ús diari.

Un professional de la visió com el teu òptic-optometrista determinarà després de realitzar-te un estudi exhaustiu de la morfologia corneal i de la teva salut ocular, si pots beneficiar-te dels avantatges que ofereix la orto-k.

Bibliografia

93 170 81 74
Cierre

The Perfect Sense, el teu centre de salut visual

Felicitats, estàs a punt de fer el primer pas per a començar a cuidar de la teva visió.
Explica'ns més sobre tu per a poder-te assessorar sobre un possible diagnòstic.
En finalitzar, si ho desitges, t'indicarem com millorar la teva simptomatologia sense compromís.

Gràcies

La teva solicitut de cita s'ha enviat correctament.
En breu ens posarem en contacte amb tu per informar-te sobre els nostres serveis.
Fins aviat!
Anterior